Kursiyerlerin Lezzete Yolculuğu Halk Eğitimi Merkezinde Başladı
Köyceğiz Mili Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Halk Eğitimi Merkezi Aşçı Yardımcısı Kursu ‘Kurs Sonu Açık Büfe Sunumu’ ile sona ermiştir.Köyceğiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün bünyesinde 2014 yılının Ekim ayında başlayıp 6 ay süren Aşçı Yardımcılığı Kursu açılmıştır.
Bölgenin turizm bölgesi olması, aynı zamanda yiyecek -içecek hizmetleri konusunda ilgi çekmesi nedeniyle, kursun sonunda hedeflenen kursiyerlere iş imkanı sağlamak ve bu sektör için kalifiye eleman yetiştirmektir.
Yiyecek ve içecek hizmetleri hızlı bir gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli bir iş alanı haline gelmiştir. Bu alanda rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlilikleri kazanmış, dünya standartlarında hizmet verebilecek, kaliteli insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Hazırlanacak olan yemek çeşitleri, özellikleri ve yapım teknikleri ile hijyen kuralları ve sunum tekniklerinin bu sektörde çalışanlar tarafından iyi kavranmış olması gerekir.
Bu amaçla yola çıkan kursiyerler gördükleri eğitimin sonunda Kurs Öğretmeni Türkan DENİZ’in eşliğinde hünerlerini yaptıkları açık büfe sunumuyla sergilemişlerdir.
Köyceğiz Halk Eğitim Merkezinde 27 Mart 2015 Cuma Günü saat 16:00’da düzenlenen açık büfe sunumuna Köyceğiz KaymakamıGürkan DEMİRKALE, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil CEYLAN, Milli Eğitim Müdürü Fazıl KARABAĞ, Milli Eğitim Şube Müdürleri Gönül FIRAT, Ali TOPRAK ve vatandaşlar katılmışlardır.
Aşçı Yardımcılığı kursuna katılan 13 kursiyer, kursun sonunda belgelerini alarak sektöre kalifiye eleman olarak kazandırılmışlardır.