MUĞLA KÖYCEĞİZ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon

"Farklı Öğretmen Olmak"
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon

    Köyceğiz’de öğretmenlere yönelik “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon” konulu semineri Emekli Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ve MEB Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda verdi.
    Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ bir konuşma yaptı. Konuşmasında  Karabağ;
“Sayın; Emekli Müsteşar Yardımcım,
Değerli Yönetici ve Öğretmen Arkadaşlarım;
2014-2015 Eğitim Öğretim yılı sene sonu Öğretmenler Mesleki çalışma proğramına  hoş geldiniz.
 Her Eğitim Öğretim yılı sonunda;
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda, Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon alanlarında, bilgi ve görgülerini artırmak, yeni beceriler kazandırmak, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmak, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programları hazırlamak ve uygulamak amacıyla derslerin kesiminden temmuz ayının ilk iş gününe, kadar; mesleki çalışma yapılmaktadır.

        İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak; bu mesleki çalışmalarda öğretmen arkadaşlarımızı, derslerin kesiminden yaz tatilinin başlangıcı olan 1 Temmuza kadar okullarda tutmak yerine; öğretmen ve yöneticilerimizin mesleki gelişimlerini ve motivasyonunu artırarak mesleki çalışmalardan azami verimin elde edilmesi amaçlanmıştır.

Bu doğrultuda ilçemizde hazırlanan mesleki çalışma proğramı, ilk hafta okullarda, 2.hafta da Müdürlüğümüzce belirlenen merkezi okullarda, branşlar bazında   çalışma grupları oluşturularak gerçekleştirilmektedir.

Bu tür mesleki çalışmanın; günümüzde insanların birbirinden uzaklaştığı, saygı ve sevginin  ve paylaşımın azaldığı bir ortamda, Öğretmenlerin mesleki bilgi ve becerilerinin arttırılması yanında, kaynaşmayı, paylaşımı ve branşlar arasında birlikte çalışmayı katkı sağlayacağı bir gerçektir.

Değerli öğretmen  arkadaşlarım;

Öğretmenler bir modeldir ve onlar insan yaşamında hiç unutulmayan, iz bırakan değerlerdir. Bu nedenle; öğretmenlerin kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğini belirtmek isterim. Dolayısıyla; mesleki çalışmaların  bu anlamda çok önemli olduğunu ortaya çıkmaktadır.

     Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla; Bakanlığımızın bir çok kademesinde üst düzey görevlerden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlık Baş Müfettişliği, Talim Terbiye Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı ve Bakanlığımız Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunan Sayın Merdan TUFAN hocamızdan yardım talep ettik. Kendileri her zaman olduğu gibi bu talebi olumlu karşıladılar. Sizlere “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon” konusunda sunum yapacaklardır.

 Ben İlçemizin eğitim öğretimine, başta okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesi, İlçemize çeşitli alanlarda yeni eğitim öğretim kurumlarının kazandırılmasında, daha doğrusu İlçemizin bir okullar şehri olmasında, çok büyük katkıları olan, Emekli Müsteşar Yardımcımız Sayın Merdan TUFAN’ a, huzurlarınızda sizlerin adına teşekkürlerimi sunuyorum.

 Konuşmamı burada son verirken hepinizi saygı ile selamlıyor, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında başarılı çalışmalarıyla ilçemiz eğitimine büyük katkı sağlayan tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sözü sunumlarını yapmak üzere Emekli Müsteşar Yardımcımız Sayın Merdan TUFAN’ a bırakıyorum.

Saygılarımla.” diyerek sözlerini tamamladı.

   Merdan Tufan konferansta, eğitimde hazır bulunuşluk düzeyinin çok önemli olduğunu,farklı öğretmen olmanın öğrencilerin gözünde fark yaratmanın daha kalıcı olmanın anahtarı olduğundan bahsetti. Tufan, her bireyin kendine has özellikleri bakış açısının olduğunu anımsatarak eğitimin  daha kaliteli ve anlaşılır olması için bu türden detayların çok hayati öneme sahip olduğunu hatırlatarak MEB de görev yaptığı yılarda başından geçen didaktik anılarını da katılımcı öğretmenlerle paylaştı. Katılımcı öğretmenlerden gelen soruları da cevaplayan Tufan, seminerin sonunda kendi kitabını imzalayarak hediye etti.
     Merdan Tufan; 1948 yılında Muğla-Köyceğiz-Döğüşbelen Köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Öğretmenlik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlık Müfettişliği, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

 

 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sbEğitimde Yeni Yaklaşımlar ve İnovasyon 2015sb

Yeni Mahalle, Boran Sk. No 1, 48800 Köyceğiz / MUĞLA - 0 (252) 262 4863, 0 (252) 262 1761, Cep Tel 0 551 448 7085

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.